Services

Responsive Webdesign

Je hoeft geen kristallen bol te hebben om te voorspellen dat het gebruik van het Internet zich meer en meer zal gaan afspelen op mobiele apparaten zoals tablets en smartphones in plaats van alleen desktops en laptops. Voor een optimale weergave van uw website op al deze apparaten kan Responsive Webdesign een oplossing bieden.

Wat is Responsive Webdesign

Wat is responsive webdesignStandaard wordt een website verkleind weergegeven op een tablet of smartphone. Dit komt de leesbaarheid niet ten goede. Responsive Webdesign zorgt er voor dat de lay-out van een website zich aanpast aan het apparaat waarop deze bekeken wordt. Een website in vier kolommen op een desktop zal zich op een mobiel apparaat bijvoorbeeld in een twee koloms lay-out tonen.

Verschillende methodes

Er zijn grofweg twee methodes voor Responsive Webdesign. De eerste methode houdt de lay-out in tact, maar versmald de kolommen. De andere en in onze opinie de beste is dat kolommen opnieuw ingedeeld worden.

Welke content voor welk apparaat

Naast het aanpassen van de lay-out van uw website, zou je je ook kunnen afvragen welke content geschikt is voor welk apparaat. De manier van lezen is bij ieder apparaat verschillend. Je kunt je voorstellen dat je op een smartphone niet een uitgebreid verhaal gaat lezen. Iemand die uw website bekijkt via een smartphone, wil beknopt weten wat u doet en hoe u bereikbaar bent.

Hoe zit het met uw website

Betekend dit nu dat uw website onmiddellijk aangepast moet worden. Dat hangt van uw doelgroep af. Als uw zeker weet dat uw doelgroep het web beleeft van achter een normale PC, is er niets aan de hand. U moet een overweging maken als u zeker weet dat uw publiek zich meer via tablets en mobiele telefoons van het web bediend.

Wat klanten zeggen